Boten | Watersport | Boten Forum | Fotobank | NAVIS.BE, boten en watersport
Sail tv

nieuwsbrief

Schrijf je hier in en ontvang het recentste nieuws in je mailbox

Volg ons op Twitter

Volg www.navis.be op  TwitterWebmasters

T-I-N-C

The International Nautical Connection

Het weer

 
Bert Bossyns: nog wat uitslapen vóór de startdag Afdrukken
::  bijdrage van Ship to Shore - Pit De Jonge op 24 september 2011 ::
Bert Bossyns
Bert Bossyns
Bert Bossyns is helemaal klaar voor de start van zijn mega uitdaging waar hij zich al drie jaar op voorbereid: de Trans Atlantische solo zeilrace tussen Frankrijk en Brazilië met een tussenstop op Madeira. Terwijl in de achtergrond de boor- en zaagmachines janken, heeft hij alle tijd om de allerlaatste details in orde te brengen.

Veiligheid boven alles
Bert Bossyns: "Ik heb iedere dag wel een keuringsploeg aan boord gehad. Het probleem dat de VHF-zender/ontvanger te weinig bereik had, is gauw opgelost. De batterijen van hun testtoestel waren plat dus is alles nu oké. Ik heb meer werk gehad om het extra ingebouwde drijfvermogen te fixeren. Een netwerk met touwen was onvoldoende. We hebben er plexi panelen in gemonteerd en nu is de Felicity II onzinkbaar. In theorie, want ik heb geen zin om het uit te testen," lacht hij nog.

Voor de klas
Bert Bossyns voor de klas
Bert Bossyns voor de klas
Bert Bossyns gaf zich op als een van de vele Transat 6.50 deelnemers om peter te zijn van een schoolklas. De scholiertjes gaan de race van start tot finish volgen, hun favoriet voorop. Omkaderd door een interactief pedagogisch programma worden 80 klassen uit de Vendée dichter bij het leven van de zeilers en van de oceaan gebracht. Bossyns: "Het thema was 'de dieren uit de zee'. Nu prijkt er in de top van mijn grootzeil een tekening die de klas gemaakt heeft. Een mooi uitzicht, van kwal tot potvis. Alle kinderen rond de zeven jaar hebben me ook duizenden vragen gesteld. Leuke ervaring."

Propere romp
Bossyns kijkt nog even de laatste schroeven na en heeft tijd om zijn boot "Tip Top" schoon te maken. Het eten wordt weggestouwd, alle materiaal nagekeken en klaargelegd. Morgen slepen ze de Felicity II nog even naar zee. Bossyns: "Ik vaar wat proefrondjes maar het belangrijkste is het water in te duiken en alle aangroei, wier en schelpjes van de romp te schrobben. Ik duik dus overboord met borstel en slispapier 1500. Ieder bobbeltje zou anders de vaart afremmen." Een schrobbeurt mag immers niet in de haven.

Weinig wind
Bert had gehoopt de laatste dagen voor de start in voldoende rust te kunnen afwerken. Het aftellen is begonnen en zijn plan komt alweer uit. Hij kan dus uitslapen voor zondag. "Nu nog het weerbericht. Maar dat is op dit moment nog te vroeg. Er gaan prognoses dat dit de langste etappe kan worden; er is heel weinig wind voorspeld. Maar Fritz Buyl en ik volgen de weersituatie op de voet en beslissen de dag zelf welke strategie we gaan toepassen."

De Transat 6.50 start zondag 25 september om 17.17 uur voor La Rochelle, Frankrijk. Er nemen 79 boten deel. Bossyns zeilt met zijn Felicity II, een Tip Top II model, in de seriebotenklasse waarin 46 boten zijn ingeschreven. Hij is de enige Belg in de hele vloot.

Bert Bossyns sponsors
Bert Bossyns sponsors
Commentaar (0)add
Schrijf commentaar
kleiner | groter

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 
< vorige   volgende >
 
 

Google Page Rank

advertenties

Top 10 artikels
1  Opendeur bij ARW Styling
2  Adverteren: boten en watersport
3  Pimp my Nadir!
4  Port Aventura in Mol - de foto's
5  Blackton plaatst 230 m vlottende steigers in recordtijd!
6  Nieuwste vademecum voor de pleziervaart gratis downloaden
7  404
8  Port Aventura in Mol
9  Docker presenteert spraakmakende nieuwe modellen
10  F1 waterski: de foto's 

Navis.be: boten en watersport nieuws

Zet het recentste boten en watersport nieuws ook op jouw site!

Bepalingen
Deze site die nieuws over boten en watersport brengt, is een realisatie van Medianaut te Berchem in Antwerpen (België - Belgium).
Hoewel alle info met zorg is weergegeven, kan Medianaut niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten of vergissingen.
Navis.be, powerboating.be, ribsonly.com and boatstockphotos.com are brands of Medianaut.
Navis.be - boten en watersport - is powered by:

medianaut - nautical  news & &photo  agency

© 1999 - 2016 Boten | Watersport Gids | Boten Forum | Fotobank | NAVIS.BE, boten en watersport