https://www.navis.be/forum3/

Vet voor kogellagers van wielas trailer
https://www.navis.be/forum3/viewtopic.php?f=78&t=3767
Pagina 1 van 1

Auteur:  Rikkie [ 5 augustus 2016 ]
Berichttitel:  Vet voor kogellagers van wielas trailer

Ik heb al een paar keer de kogellagers van mijn trailer moeten laten vervangen en na de laatste lagerbreuk was één van de naven aan vervanging toe. Ik heb 2 nieuwe naven bij de fabrikant besteld en die zijn ondertussen toegekomen.

Ik heb mij voorgenomen om zelf regelmatig vet bij te spuiten in de naven/kogellagers maar weet eigenlijk niet welk vet ik moet gebruiken.

In een paar online shops heb ik “Marine grease” gevonden dat onder andere aangeraden wordt voor keerkoppelingen.
Maar mag men zo maar een ander soort vet/ander merk bijspuiten in de kogellagers want uiteindelijk weet ik niet welk vet de fabrikant er heeft ingespoten.
Op internet vind je genoeg info van mensen die alles compleet demonteren, het oude vet verwijderen enz maar dat lijkt mij toch een beetje vergezocht ... of vergis ik mij?

Auteur:  sprintje [ 5 augustus 2016 ]
Berichttitel:  Re: Vet voor kogellagers van wielas trailer

Zie mijn reply op je vorige topic:
viewtopic.php?f=78&t=3666&p=68308&hilit=lager#p68308

Volgens mij kan het geen kwaad 2 gelijkaardige soorten vet (met olie ligt dit anders ! ! ! ) door elkaar te mengen, maar ik ben van mening dat minder vet beter is dan teveel vet, zodat het water weg kan.
Preventief je lagers reinigen en opnieuw invetten is volgens mij de beste remedie tegen snel slijtende lagers. Beetje werk, maar het loont en zo ontdek je best versleten/beschadigde lagers.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/