Het is 23 september 2018
  

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 66 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 23 april 2010 
Offline
.: moderator :.
.: moderator :.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 juni 2008
Berichten: 9182
Woonplaats: regio gent
Denk dat de vraag slaat op het feit dat een moter net iets trager starte dan de andere. ;-)

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
Ongelezen berichtGeplaatst: 26 april 2010 
Offline
.: loods :.
.: loods :.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 december 2007
Berichten: 511
Woonplaats: Bilzen
Rikker schreef:
Hallo Bart, is het in orde gekomen met je motoren?


hey Rikker,

even een update,
zoals eerder vermeld draait de motor uitstekend (nu ongveer 20h op de teller)

ik had toen aan Volvo gevraagd over die sensor ivm start detectie, en volgens hen start de D3 NIET als die sensor niet correct of niet aangesloten is,

het verschil in starten is niet noemenswaardig (bijna niet merkbaar) als je beide batterijen parallel hangt en als de batterijlader aangesloten is,
(dus als er voldoende electrisch vermogen voorhanden is)

dus ik ben er niet meer mee terug naar Volvo geweest.

maar er blijft een zeer klein verschil in "opstartkracht" van beide motoren.
mijn hypothese is dat de startmotor van de nieuwe D3 licht beschadigd is tijdens de kersttocht, omdat ik toen zeer lang ben blijven demareren totdat ik zelfs een verbrande electromotor-geur rook. (zoals een verbrande transfo)

We hebben achteraf nooit ontdekt waar die geur vandaan kwam, maar ik vermoed dus uit die startmotor.
Ik weet niet of zo een startmotor kan nagemeten worden, maar om die eruit te nemen is een zeeer moeilijke klus,
die zit dan wel aan de zijkant, maar helemaal bedekt onder de warmte wisselaar.

Ik overweeg om die zowieso te vervangen, om zeker te zijn, onderdeel is niet zo duur,
en de oude als reserve te bewaren, (tenzij die echt beschadigd is natuurlijk)
en ik denk dat die van een Volvo automotor er ook in past

momenteel draait alles goed, ik probeer even de problemen te vergeten,
kheb nog een aantal andere zaken van de boot die ik in orde moet zetten voor de zomer,

bedankt voor uw input.


Omhoog
 Profiel  
 
Ongelezen berichtGeplaatst: 27 april 2010 
Offline
.: schipper :.
.: schipper :.

Geregistreerd: 24 januari 2009
Berichten: 377
goede ingesteldheid bart, even lekker alles vergeten, zonnebril op, pintje in de ene hand, de andere hand in ware johny stijl op het stuur en gaan met die banaan :peace:


Omhoog
 Profiel  
 
Ongelezen berichtGeplaatst: 10 juni 2010 
Offline
.: loods :.
.: loods :.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 december 2007
Berichten: 511
Woonplaats: Bilzen
even een update,
de herstelde D3 met nieuwe motorblok doet het nog steeds uitstekend (nu 30 uur op de teller)

2 weken geleden tijdens de noordzeetrip, toch even een waarschuwingslichtje
"sensor storing, service vereist"
maar na uit en terug aanzetten was de storing weg.
vorige maandag bij Volvo geweest, storing kon uitgelezen worden, maar was nu toch verdwenen.
de betreffende sensor werd toch onder garantie vervangen,
en beide motoren nog eens getest en uitgelezen,

keurige service van deze mensen !
als het goed is mag het ook gezegd worden.


Omhoog
 Profiel  
 
Ongelezen berichtGeplaatst: 6 december 2010 
Offline
.: moderator :.
.: moderator :.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 juni 2008
Berichten: 9182
Woonplaats: regio gent
Op een ander forum zag ik zinnetje dat wenkbrauwen deed fronsen.

Citaat:
maar de boot heeft ondertussen 2 nieuwe motoren en is grondig getest


Nog problemen gehad nadien?

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
Ongelezen berichtGeplaatst: 6 december 2010 
Offline
.: loods :.
.: loods :.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 december 2007
Berichten: 511
Woonplaats: Bilzen
rudyc schreef:
Op een ander forum zag ik zinnetje dat wenkbrauwen deed fronsen.

Citaat:
maar de boot heeft ondertussen 2 nieuwe motoren en is grondig getest


Nog problemen gehad nadien?


Rudy, het volledig relaas van probleem met 2 motoren heb ik in een nieuw bericht gezet


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 66 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
© 2007-2014 het Navis.be botenforum is een realisatie van Medianaut te Berchem in Antwerpen (Belgie - Belgium).
Hoewel alle info zorgzaam is weergegeven, kan Medianaut niet aansprakelijk gesteld worden voor fouten, vergissingen en de meningen en uitlatingen van de posters hier op het forum.
Powerboating.be, navis.be and ribsonly.com are brands of Medianaut.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling